Sayfalar

16 Aralık 2013 Pazartesi

Marmara Adası




 Marmara adası, Kapıdağ yarımadasının kuzeyinde yer alıyor. İrili ufaklı pek çok adanın bulunduğu bu bölgede, Marmara haricinde Avşa, Paşalimanı ve Ekinlik adalarında yerleşim bulunmakta. Marmara Takımadaları 4`ü yerleşime açık 14 adadan oluşmakta...

Marmara adası karşısında bulunan Avşa'ya nazaran sakin ve huzurlu bir yer. Avşa'yı sevmediğimi sanmayın şimdi bu sözümden; Avşa da çok güzel  ve bence eşsiz bir yer ancak pek huzur arayanlara hitap etmiyor..


Adaya  ulaşım Erdek, Tekirdağ ve İstanbul'dan sağlanıyor.

İstanbul'dan; İDO ile Bostancı ve Yenikapı'dan 3 saat veya Mavi Marmara vapuru Sarayburnu'ndan kalkış ile 5 saatte

Barbarostan Seyhan4 feribotu(2 saat)

Erdek'ten kalkan feribotlar (2,5-3 saat).


Ben Erdek'ten geldim. Feribot Paşalimanı  Avşa, Ekinlik adalarına teker teker uğradığı için yolculuk 3 saati geçti. Bu yüzden İstanbul'dan direkt gelmek daha mantıklı..




Avşa Limanı..


Ben birdahaki sefere arabayla gelmeyi düşünüyorum.Çünkü adada arabaya çok fazla ihtiyaç duydum.Birde minibüs ücretleri inip binseniz bile 2 TL.Tekirdağ'dan arabalı vapuru tercih ederseniz otomobil 50 TL.

Adanın merkezinde birçok çay bahçesi bulunuyor.Hepsinde tek tek koruk içip tadına baktım. Koruk gurmesi oldum diyebilirim:).Bu arada en güzel koruk Kısmet Çay Bahçesi'nde..



Çay bahçelerinin görünüşü..


Marmara Adası'nda pansiyon tarzında kalabileceğiniz pek çok yer var.Bende böyle bir yerde kaldım; adı Nergis Motel.. Son derece güzel, kendine ait bir plajı ve mükemmel bir manzarası var:


Birkaç manzara...


Otelin konumu...


Plaja merdivenle iniliyor ve aşağıda yemek yeniliyor..Yemek demişken;yemekler ev yemeği tarzında..Öğlen ve akşam yemekleri son derece güzel su dışında ekstra bir şey harcamaya gerek kalmıyor.Ancak kahvaltıyı söylemeden edemeyeceğim;çünkü pek iç açıcı değil. Hiç bir şey yoktu neredeyse.Kahvaltı ve ulaşım zorluğu dışında genel olarak memnun kaldım ama mutlaka özel araçla gitmek gerek.

Ada genelinde deniz çok temiz ancak plajlar farklılık gösteriyor.Bazılarında deniz taşlık,bazılarında kumsal..Kole, Keresya, Aba, Çınarlı ve Manastır Plajları bulunuyor.
Benim favori plajım Manastır oldu.

Manastır plajında hem kumsal çok güzel hemde deniz; her ikisi de kum.
Ancak Manastır'ın da ulaşımı biraz güç. Manastır Marmara merkez ile Çınarlı köyü arasında yer alıyor. Minibüsten indiğiniz yerden aşağıya yürümeniz gerekiyor. Özel araçla ulaşımı son derece kolay merkeze 7-8 kilometre mesafede.



Dolmuşla gelmeniz durumunda fotoğrafta gördüğünüz kadar bir mesafe yürümek gerekiyor. Ancak bu yürüyüşün sonunda Marmara Adası'nın (bence) en güzel plajına ulaşıyorsunuz.


İşte burası manastır..

Manastır plajı küçük bir koy ve kalınabilecek tek bir yer var;
'Davran Motel'
http://www.davranmotel.com/

Burasını keşfettiğime çok sevindim hatta birdahaki ziyaretimde burada kalmayı planlıyorum. Kişi başı 45 TL, sabah ve akşam yemekleri dahil. İçerisinde restoranı bulunuyor.Sabah ve akşam yemeklerinin dışında burada ekstra olarak bir şeyler yenilebiliyor.Marmara Adası'na olan mesafe düşünülünce ekstra kaçınılmaz ancak fiyatlar da çok uygun..

Kole plajı



Kole plajı adanın merkezinde küçük ve kalabalık bir plaj,onun biraz ilerisinde Keresya plajı var. Keresya'da da bir restoran bulunuyor, galiba plaj ücretli. (Orada denize girmediğim için bilmiyorum)


Keresya plajı..

Aba plajında kumsal neredeyse yok,tamamen taşlık. Denizde öyle ama temiz. Aba plajına adanın merkezinden motorlarla geliş mümkün,çok ta uzak değil aslında.Yürüyerek gitmek de mümkün.


Aba plajı..

Aba plajında adada kalınabilecek başka bir motel bulunuyor.Burası da Boncuk Otel.Denize sıfır,zeytin ağaçları, çiçekler,yeşillikler arasında tatil yapmak isterseniz burası size göre..Fiyat politikaları biraz kafa karıştırıcı KDV'li, KDV'siz  farklı rakamlar telaffuz ettiler ama benim aklımda kalan gecelik kişi başı 60 TL civarında oluşuydu.
Restoranından bir manzara..


Denizden görünüş;


Boncuk otel










4 yorum:

  1. Avşa, ulaşımı konumu itibari ile sadece deniz yolu ile yapılabilmektedir. Çünkü Avşa bir adada bulunmaktadır. Ancak adaya ulaşmak için ulaşmanız gereken iskeleler de ulaşım açısından son derece kolay bir yerdedir. Marmara bölgesinin ulaşım olanaklarının hemen hemen tümüyle bu yerlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    Avşa’ya ulaştıktan sonra yapacağınız en karlı iş Avşa otelleri arasından bütçenize göre bir otel bulmak ve orada yapacağınız keyifli bir tatil için konaklama ihtiyacınızı karşılayacağınız yeri kiralamaktır. Avşa otelleri fiyat bakımından çeşitli avantajlı teklifleri ile size mutlaka bir çözüm bulacaktır. Avşa adası otelleri birçok tatil beldesinin otellerinden daha konforlu dekorasyonu ve çalışkan personelleri ile hizmet denildiği zaman mutlaka adından bahsettirmektedir.

    Avşa adası otelleri size sunacağı cazip tekliflerle kısa, orta ve uzun vadeli tatillerinizde uygun fiyatlar sunarak sizi günübirlik bir tatil sonrası mutsuz şekilde yaşadığınız şehre geri yollamaz. Avşa adası pansiyonlar bakımından da zengin bir yelpazeye sahiptir. Buradaki pansiyonlar da otellerle yarışacak hizmet anlayışı ile çalışmaktadır. Yine uzman ve hızlı personeli sayesinde Avşa adası pansiyonlar konusunda da beldenin turizmine büyük fayda sağlar ve oluşan beğeni duygusu beldeye mutlaka artan turist sayısı olarak döner.

    Avşa adası otel fiyatları az önce de kısmen bahsettiğimiz gibi sektörde hizmet veren firmalarla rekabete açık ancak belirli bir standardı yakalamaya çalışan hizmet anlayışının karşılığını en iyi şekilde yansıtacak bir bedel olarak talep edilmektedir. Avşa adası otel fiyatları bütçenizi fazla zorlamaz. Yapabileceğiniz en uygun tatili yapmanız için size büyük avantajlar sunar. Avşa otelleri her şey dahil fiyatlarla erken rezervasyonun tadını da çıkartabilirsiniz. Erken rezervasyon sayesinde Avşa otelleri her şey dahil fiyatlardan faydalanarak tatili daha da ucuza getirebilirsiniz.

    Ucuz ve de konforlu tatil, Anadolu’nun değerli insanlarının bütçesine uygun seçeneklerle Avşa adası apart fiyatları da size alternatif tatil seçenekleri sunar. Tatili daha da ucuza getirmek ve ailece konaklamak istiyorsanız bu apartları öneririz. Avşa adası apart fiyatları konaklamanın türü dolayısıyla otele nispeten aile için daha uygun olmaktadır.

    Fiyatları da yekûnda çok gibi görünse de günlük ve kişi hesaba vurulduğunda hayli uygun fiyatlarla tatil olanakları sunduğu açıkça anlaşılacaktır. Avşa apart fiyatları eğer abartılı buluyorsanız ve Avşa’dan da vaz geçemiyorsanız yapmanız gereken en iyi şey erken rezervasyondur. Hatta sezon başlamadan çok önce bu apartları istediğiniz tarihler için kiralayarak fiyatları daha da düşürebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Avşa da çok güzel. Oraya da yıllar önce gitmiştim. Hafta sonu İstanbul'dan uzaklaşmak için ideal bir yer. İdo seferleri de işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Keşke bilet fiyatları da biraz daha uygun olsa.

    YanıtlaSil
  3. Avşa'da fiyatlarda çok uygun. bu adreste https://www.avsavip.com/avsa-adasi-pansiyon-fiyatlari 30 TL den başlayacağı belirliyor ne kadar doğru tartışalım.

    YanıtlaSil
  4. Bu haftasonu avşa adasına gitmek istiyorum.Ancak daha otel bakıp rezervasyon yapacak bir zaman bulamadım ve açıkcası internette ki otellere de pek güvenemedim. Avşa Adası Otelleri ve Avşa Otelleri Fiyatları hakkında yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil